Expedition Ginst - del 3

Tisdag 120601 10:05
 
Det visade sig att vi igår hade drygt 13 km kvar till Falkenberg, var vi hade planerat att slå läger den här kvällen. Fram till Falkenberg fick vi gå längs med en hel del asfaltsvägar, det var inte skonsamt mot fötterna. Framåt kvällen fick jag och Björn byta skor. Det gjorde stor skillnad att få lite andra belastningspunkter mot fötterna. 
 
Vi slog läger på stranden söder om stan och hade en riktigt skön kväll med en fin eld och grillning! På vägen mot Falkenberg stannade vi på en mataffär och köpte med korv(soyakorv för min del) och lite annat som vi åt till kvällen.
 
Nu sitter vi vid Falkenbergs tågstation och väntar på tåget som ska ta oss tillbaka mot Halmstad. Allt som allt var det här en mycket bra tur!
 
All utrustning fungerade fint, förutom att jag måste komma på ett bra upphängningssystem i ryggsäcken till min camelback. Så som jag hade det nu fungerar, men är väldigt osmidigt när man ska ta ur den ur ryggsäcken. Vidare behöver jag köpa en lite tunnare sovsäck, min Everest som jag har nu med en komfort temperatur på -4 blev alldeles för varm. + 7-10 grader hade varit bra för mig och turer såhär års.
 
Vi har också pratat en hel del om att göra en tur med bivybag och tarp istället för tält. Alla har erfarenheter från Försvarets bivy bags, så vi ska kolla om vi kan hitta något liknande på marknaden. 
 
Björn slår upp tältet.
 
Edvin hämtar tändmaterial.
 
Frasse var trött efter dagens etapp och sov gott under tiden vi slog upp lägret.
 
 
 
 
 
#räventyr | | Kommentera
Upp